Door een interessant krantenartikel Ik kreeg omstreeks 1980 belangstelling voor bonsai.

trok mijn belangstelling. In 1982 was er in Amsterdam de floriade- een grote tuinbouwtentoonstelling. Daarop waren de eerste echte bonsai te zien in Nederland, rechtstreeks uit Japan. Dit was een unieke kans om echte bonsai te zien. Kort geleden zag ik een foto met een van de toen getoonde bonsai, een echt eenvoudig beginnersboompje. 


In deze tijd was er helemaal geen info of boeken over bonsai te verkrijgen. Dus ik ging maar wat kleine boompjes planten, uitgraven bij een afvalhoop ergens, een kastanje zaaien, etc. Ik deed maar wat. Het eerste bonsai boek was circa 10 jaar later, The Art of Bonsai van Peter D. Adams (1990), een prima boek. Inmiddels was er ook een Nederlandse Bonsai Vereniging opgericht. Het verenigingsblaadje gaf in elk geval de eerste informatie. Wie serieus bezig is met bonsai raad ik aan te twee boeken van John Naka te kopen (Bonsai Techniques 1 & 2). 

Vanaf 2000 ging ik op les bij Farrand Bloch en kreeg ik enkele vrienden die serieus met bonsai bezig waren. Circa tien jaar geleden bleek ik wel goede loofbomen te hebben. Het interessante van loofbomen is dat ze elk kwartaal wisselen. Kaal in de winter, in het voorjaar het uitlopen en bloemen, in de zomer vol groen en in het najaar vruchten en herfstkleuren. 

Op deze website zijn mijn bomen nu te zien met de nodige info.

Tilia x europaea - mei 2022
Hollandse linde [Tilia x europaea]
Quercus robur - september 2015
Zomereik [Quercus robur]
20220420_175024
Sierappel [Malus sieboldii]
Acer buergenianum - 2012
Drietandsesdoorn [Acer buergerianum]
Chamaecyparis obtusa - 2019
Dwergcypres [Chamaecyparis obtusa]
Betula nigra - december 2019
Zwarte berk [Betula nigra]
20191221_Taxus_1_2019-12-21_Taxus_
Japanse venijnboom [Taxus cuspidata]